Pildītie kartupeļi

Nav jau tā, ka negatavoju ēst :)

Bet pierakstīt to visu gan kaut kā reti sanāk. Re, šodien izdevās! Šis ēdiens garšoja visiem – gan abiem bērniem, gan man, tādēļ iesaku. Recepte aizgūta no Īrijā pavadītajā laikā iemantotā žurnāla “Fresh”.

3 porcijām vajadzēs (atkarīgs gan no ēdāju spējām un kartupeļu lieluma):

  • 3 palieli kartupeļi
  • eļļa un sāls kartupeļu ierīvēšanai

Pildījumam:

  • 50g kukurūzas graudu (ņēmu no bundžiņas)
  • 2ēdk. majonēzes
  • 50g tuncis, notecināts (šo arī ņēmu no bundžiņas, bet, ja pašu gatavots, tad vispār būtu jābūt ekselenti)
  • sasmalcināti lociņi
  • svaigi malti melnie pipari
  • 2ēdk. rīvēta čedaras siera

Nomazgā kartupeļus, nosusina un sabaksta ar dakšiņu (šitā izklaide manam jaunākajam dikti patika). Kartupeļus ierīvē ar eļļu un sāli un liek karstā krāsnī cepties uz kādām 40 min. Pirms ņemt ārā, pārbaudi, vai kartupeļi būs gana mīksti.

Izceptos kartupeļus sagriež uz pusēm un izņem ārā mīkstumu, ko saspaida ar dakšiņu biezputrā. Kartupeļu biezeni sajauc ar visām pārējām sastāvdaļām un liek atpakaļ kartupeļu pusītēs. Pa virsu uzber rīvēto sieru un liek zem grilla. Es izmantoju keksiņu pannu, lai pusītes negāžas – bija tiešām ērti. Grillē, kamēr siers izkusis un nedaudz apcepies. Var pasniegt ar svaigiem salātiem. Var taisīt arī nelielas kartupeļu pusītes – būs silta uzkoda.

One thought on “Pildītie kartupeļi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *