Dārzeņu lazanja

Ja ļoti garšo lazanja, bet negribas ēst gaļu, tad šī recepte būs tieši laikā. Ļoti garšīga un sātīga arī bez gaļas.

  • 1 sarkanā paprika, sagriezta gabalos
  • 1 dzeltenā paprika, sagriezta gabalos
  • 1 baklažāns, sagriezts kubiņos
  • 3 sasmalcināti sarkanie sīpoli
  • 4 lieli plūmju tomāti, sagriezti 8 daļās (man ir gadījies arī aizmirst pievienot tomātus un bija ok arī tā :))
  • dažas ķiplokdaivas
  • olīveļļa
  • 8-10 lazanjas plāksnes
  • 50g rīvēta siera

Siera mērces sastāvdaļas:

  • 150g rīvēta siera
  • 30g sviesta
  • 30g miltu
  • 360ml piena
  • 1.5 tējk. sinepju

Visus dārzeņus un ķiploku apcep eļļā, līdz tie daļēji mīksti. Uzkarsē krāsni līdz 190o C. Mērcei izkausē sviestu, samaisa to ar miltiem, lai neveidojas kunkuļi. Nepārtraukti maisot, pakāpeniski iemaisa pienu, līdz uzvārās. Turpina maisīt, līdz mērce sāk iebiezēt. Nogriež mazāku uguni un gatavo vēl kādu minūtīti. Pievieno sieru, sinepes, sāli un piparus. Viegli apmaisa un atstāj, lai siers izkūst. Klāj lazanju kārtās. Sāk ar dārzeņu kārtu, tad pastu un tad mērci. Kā pēdējo atstāj pastu ar mērci un tad pārkaisa ar rīvēto sieru. Cep apm. 30 min.

Lai labi garšo!

2016-03-31 00.27.39 2016-03-31 00.36.24

8 thoughts on “Dārzeņu lazanja

    1. Droši, ka var mēģināt. Pati sēnes neēdu, bet baklažāni ir nedaudz līdzīgi un tie šeit garšo labi, tā ka domāju – arī sēnēm nevajadzētu būt ne vainas.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *