Siļķe kažokā

Karstajā vasaras laikā siltos ēdienus nu nemaz negribas. Tādēļ padalīšos ar tradicionālo siļķes kažokā receptīti, ko esmu pārņēmusi no savas Īrijā satiktās draudzenes Annas. Kad apnicis ēst auksto zupu, var pagatavot šo.

Nepieciešamais:

  • vārīti kartupeļi, sagriezti mazos gabaliņos
  • majonēze
  • sīpoli, sasmalcināti
  • siļķe
  • vārītas olas
  • vārītas bietes

Tik vien kā griešanas māksla. Visas sastāvdaļas sasmalcina vēlamā lieluma gabaliņos un tad kārto kārtās. Sāk ar kartupeļu kārtu, pārklāj majonēzi, tad sasmalcinātos sīpolus un tad siļķi. Siļķi parasti ņemu tradicionālo eļļā, ne marinēto, jo, šķiet, ka marinēta šajos salātos gan neiederās. Tad atkal pārklāj majonēzi, tad sasmalcināto olu kārtu, rīvētas bietes un beidz atkal ar majonēzi. Pēdējo majonēzes kārtu jāklāj pēc iespējas mākslinieciskāk, lai prieks un garšīgi skatīties. Vēlams atstāt uz nakti ievilkties, lai labāk garšo.

20161224_191557

5 thoughts on “Siļķe kažokā

    1. Hmm, tagad to tik daudz. Ja godīgi, visbiežāk laikam Franča, jo parasti nepieviļ, bet mēdz būt arī visādi eksperimenti, kas ne vienmēr beidzas veiksmīgi.

  1. Siļķe kažokā mūsmājās ir cieņā, žēl tikai, ka nepaguvu iemācīties mammas recepti, viņai tomēr tā īpaši gardi sanāca. Laikam bija kāds knifiņš. Es gatavoju precīzi kā šajā receptē minēts, dilles tikai tā pavairāk uzlieku, jo mums tā garšo!

Leave a Reply to Agroapgade Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *