Tunča un pētersīļu plācenīši

Maniem bērniem zivis dikti patīk. Te viens interesants un vienkāršs variants, kā pasniegt zivis ne to tradicionālajā izskatā. Bērniem patika. Atteicās no piena makaronu zupas, bet šos apēda ar prieku.

Nepieciešamie produkti 3 – 4pers. maltītie, atkarībā no ēdāju spējām un lieluma:

  • 4 vidēja izmēra kartupeļi, nomizoti un sagriezti palielos gabalos
  • 25g sviesta
  • 50ml piena
  • 350g bundža tunča savā sulā
  • 2 saujas svaigu pētersīļu
  • sāls, pipari
  • 50g miltu
  • 50g rīvmaizes
  • 1-2 olas
  • eļļa cepšanai
  • salāti pasniegšanai

Kartupeļus uzvāra, līdz tie mīksti. Nosusinātiem kartupeļiem pievieno sviestu, pienu un sastampā tos, veidojot viendabīgu kartupeļu biezeni. Pievieno notecinātu tunci un pētersīļus, kā arī piparus un sāli. Plāceņu apviļāšanai vienā šķīvī ieber miltus, samaisot tos ar sāli un pipariem, otrā šķīvī rīvmaizi un dziļākā šķīvī sakuļ olu. Sadala tunča masu 6 -8 daļās un veido plācenīšus. Katru plācenīti apviļā miltos, tad olā un pēc tam rīvmaizē. Sagatavo visus plācenīšus, pannā sakarsē eļļu un cep plācenīšus 2min. no vienas un 2min. no otras puses. Pasniedz ar svaigiem salātiem un citrona daiviņu (man pašai gan citrons neprasījās, bet uz šķīvja izskatās jauki). Recepte ņemta no kāda īru iknedēļas žurnāla, kura nosaukumu pēc 10 gadiem vairs jau neatceros.

2016-02-25 13.28.42

5 thoughts on “Tunča un pētersīļu plācenīši

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *