Gnocchi Putanesca jeb kartupeļu klimpiņas ar tomātu – olīvu mērci

Opā, skatos – gads jau apkārt, kopš pēdējā ieraksta. Laikam neesmu pārāk čakla recepšu pierakstītāja, nu, ko lai dara. Jāatzīst gan, ka pēdējā gada laikā neesmu arīdzan bijusi īpaši čakla jauno recepšu iemēģinātāja, jo bija parādījušās citas prioritātes. Biežāk gatavotie ēdieni – zupas un pa reizei kāds cepetis. Tagad esmu atpakaļ vecajās sliedēs un mēģināšu par “savu virtuvi” neaizmirst.

Tā kā ir gavēņa laiks un arī pati vismaz uz šo laiku esmu no gaļas atsacījusies, velku ārā veģetārās receptītes. Šī jau sen ir tikusi atzīmēta, kā laba esam – tikko ģimenei pagatavoju un pārliecinājos, ka tiešām ir laba. Brālim gan bija šādi tādi komentāri par “gnocchi”, bet tā kā tie nāca no paciņas un netika pašas gatavoti, tad pārāk pie sirds neņēmu :). Man gan jāsaka, ka pašai gnocchi jeb kartupeļu klimpiņas dikti garšo, kā jau visi citi kartupeļu ēdieni – esmu īstena latviete. Vēl jāpiebilst, ka, ja tapešu līmēšanas starplaikā kaut kas ātri jāpaēd, tad šis variants būs īstais.

2 personām nepieciešams:

  • nedaudz eļļas
  • 1 sasmalcināts sīpols
  • 1  sasmalcināta ķiplokdaiva
  • 4 melnās olīves, sagrieztas 4 daļās
  • 4 zaļās olīves, sagrieztas 4 daļās
  • 400g bundža sasmalcinātu tomātu ar baziliku
  • 4 tējk. rīvēta parmezāna
  • 1 tējk. cukura
  • sāls, pipari
  • 500g gatavi gnocchi (pati, šķiet, neesmu nekad šādus gatavojusi – varbūt kādreiz jāpamēģina?)
  • svaigs baziliks
  • svaigas salātu lapas

Eļļā ātri apcep sīpolu un ķiploku, pievieno olīves un tomātus. Gatavo kādas 10 min. Pievieno garšvielas – cukuru, sāli un piparus. Gatavoju vēl tik ilgi, lai sīpoli mīksti, bet tiklīdz gatavs, vāra gnocchi. Uzvārītos gnocchi sadala šķīvjos, pārlej ar gatavo mērci, uzber rīvētu parmezānu un sasmalcinātu baziliku. Pasniedz ar svaigiem salātiem. Izskatās burvīgi, tik žēl, ka bildīti aizmirsu nofočēt. Lai garšo arī jums!

 

 

7 thoughts on “Gnocchi Putanesca jeb kartupeļu klimpiņas ar tomātu – olīvu mērci

    1. Par kādu desertu ir runa?
      Bet vispār nedomāju vis, ka tās pašas. Parasti jau saldajiem klimpas gatavo no miltiem, varbūt vēl biezpienu pieliek klāt. Šis ir sāļais variants no kartupeļiem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *