Vistu zupa, kas arī ķirbju zupa

Šo iemēģināju no Insta konta @myfoodbloger. Likās, ka būs interesanti un labi un tiešām – tā arī bija! Abi bērni ēda un teica, ka garšo. Pat ar visu ķirbi un seleriju apēda. Par seleriju gan pajautāja, bet par ķirbi – nekā. Labi nomaskēts :D. Bet vispār jau domāju, ka pamazām bērni sapratīs, ka ķirbis nav nekas slikts un ēdīs to pat acis nepamirkšķinot. Vakar, piemēram, ēda ķirbju kūku un teica, ka ir labi.

IMG_20201108_180948

Vajadzēs:

  • 400g ķirbis gabaliņos
  • 1 sīpols, sasmalcināts
  • 2 ķiplokdaiviņas, sasmalcinātas
  • 1 selerijas kāts, sasmalcināts
  • 2 burkāni, sasmalcināti (kurus es gan nebiju pielikusi, jo īsti nebiju pamanījusi, ka tos arī vajag, bet nākošreiz noteikti pielikšu)
  • 1 čilli, sasmalcināts
  • eļļa cepšanai
  • buljons ~1 litrs, es gan pielēju nedaudz vairāk ūdeni un izmantoju gatavo dārzeņu buljonu, kas kubiciņos
  • ~300g kukurūzas no bundžiņas
  • ~300g pupiņas no bundžiņas, domāju, nav tik svarīgas, kuras
  • sasmalcināta jau gatava vista. Man bija kāda ceturtdaļa no veselas vistas cepeša. Liku tikai balto gaļu un ādiņu apēdu smalcinot :)
  • zaļumi pasniegšanai (myfoodbloger ieteica kinzu, bet mūsu mājā kinza nav cieņā, tādēļ pieliku to, kas šoreiz bija mājā – sasmalcināti spināti un rukola)

Ķirbi nelielā ūdens daudzumā uzvāra mīkstu. Tikmēr eļļā apcep seleriju, pēc kāda brīsniņa pieliek sīpolus, ķiplokus un čilli. Es seleriju cepu ilgāk, jo man svarīgi, lai tā būtu mīksta, lai bērniem grūtāk atpazīt. Viņi nav selerijas draugi. Ķirbi sablenderē, pievieno apceptos dārzeņus un buljonu. Nedaudz pavāra, kamēr dārzeņi mīksti (lasi – selerija :D). Tad pievieno kukurūzu, pupiņas un vistu. Zupu uzvāra un pasniedzot pieber zaļumus. Riktīgi laba rudens zupa sanāca un citāda variācija par vistas zupu!

Paldies, @myfoodbloger!

One thought on “Vistu zupa, kas arī ķirbju zupa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *