Rīsu pārslu un biezpiena plācenīši

Šodien vakariņās bērniem pagatavoju uz “Herkuless” rīsu pārslu pakas ieteiktās receptes plācenīšus. Sanāca labi.

Nedaudz piekoriģējot, vēlos šo recepti piefiksēt. Ja ne citādi, tad vismaz šādi var bērniem biezpienu dabūt iekšā :). Oriģinālreceptes autore esot Natālija Rogova. Ar šo 4 cilvēku ģimenei vajadzētu pietikt.

  • 0.5 glāzse rīsu pārslu
  • nedaudz vairāk kā viena glāze piena
  • 200g biezpiena
  • 2 ēdk. cukura
  • 1 ēdk. vaniļas cukura
  • 4 ēdk. kukurūzas miltu
  • 1 ola
  • 50g rozīņu
  • 50g marmelādes
  • 20g kokosriekstu skaidiņu

Uzvāra pienu, pievieno rīsu pārslas un uz lēnas uguns vāra 3 min. Ļauj putrai zem vāka uzbriest. Biezpienam pievieno olu, cukuru, vaniļas cukuru, rozīnes, mazos gabalos sagrieztu marmelādi un kokosa skaidiņas. Visu samaisa viendabīgā masā. Biezpiena masu samaisa kopā ar rīsu putru un pa karotei pakāpeniski pievieno kukurūzas miltus. Kaut arī teikts, ka mīklai jābūt biezai, man nācās vēl nedaudz pieliet pienu, lai tā veidotos kā viendabīga masa. Ar rokām veido plācenīšus un cep sakarsētā eļļā no abām pusēm, kamēr viegli brūni. Domāju, ja vēlas mīkstākus, var pievienot nedaudz vairāk biezpiena un nedaudz mazāk rīsu putras.

Lai labi garšo!

Rīsu pārslu un biezpiena plācenīši

3 thoughts on “Rīsu pārslu un biezpiena plācenīši

Leave a Reply to Diskete Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *