Biezpiena kūka

Vispār jau – Hercoga biezpiena kūka, jo recepte aizgūta no Hercoga miltu pakas. Iesaku, jo ir izmēģināta un atzīta par labu esam.

Mīklai vajadzēs:

  • 250g miltu
  • 150g cukurs
  • 150g sviests
  • 1 ola
  • šķipsniņa sāls
  • 2 tējk. cepamais pulveris

Pildījumam:

  • 400g biezpiens
  • 4 olas
  • 200g pūdercukura (var arī ar parasto izlīdzēties)
  • 1/2 tējk. vaniļas cukura
  • rīvēta citrona miziņa no viena citrona
  • tā paša citrona sula
  • 3 ēdk. miltu
  • 3 ēdk. aveņu ievārījuma vai svaigas ogas ar cukuru (ogas var, protams, arī izvēlēties citas)

Gatavo mīklu. Sviestu saputo ar cukuru, sāli, vanilīnu. Pievieno olu. Pievieno miltus, kuros iemaisīts cepamais pulveris. Izmīca mīklu un liek ledusskapī uz 20min.

Biezpienu var samalt vai izberzt caur sietu. Bet var tā arī nedarīt, ja patīk graudiņi kūkā. Pieliek pūdercukuru, citrona miziņu un sulu, miltus, vaniļas cukuru, olu dzeltenumus un visu kārtīgi samaisa. Olu baltumus atsevišķi saputo stingrās putās. Uzmanīgi tos iecilā biezpiena masā. No ledusskapja izņem mīklu un izveltnē 0.5-0.7cm biezā kārtā. Ieklāj to ietaukotā cepamajā veidnē, veidojot maliņas uz augšu. Cep 180oC 5min. un tad izņem no krāsns. Pamatnei uzsmērē aveņu ievārījumu vai citas sagatavotās ogas un pa virsu pārlej biezpiena masu, ko izlīdzina. Liek atpakaļ cepeškrāsnī 150oC un cep 70min.

Bija man arī bildīte, lai atrādītu rezultātu, bet, diemžēl, nomira mans vecais datoriņš līdz ar visām bildītēm :(.

Uz nākošo pasākumu vajadzētu šo kūku atkal pagatavot, lai ir “svaiga” bildīte, ko pievienot receptei. Gaidām!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *