It kā nekas īpašs, bet tomēr forša uzkoda

Šis gan nav nekas jauns un ir absolūti vienkāršs, bet ideja man patīk un jo īpaši labi izmantojama bērnu galda uzkodām. Var taisīt gan sieru, gan dārzeņus, gan arī vistas fileju. Šoreiz gatavoju ķimeņu sieru, bet domāju, ka ar vistu varētu būt vislabākais variants.

  • ķimeņu siers
  • dažādi dārzeņi
  • ola
  • milti
  • rīvmaize
  • eļļa cepšanai
  • salātlapas pasniegšanai

Sieru sagriež vēlamā izmēra kubiņos – apmēram kumosa lielumā. Arī dārzeņus sasmalcina, lai varētu kārtot uz kanapē kociņiem. Es izvēlējos puķkāpostu, papriku un ķiršu tomātiņus. Siera gabalus apviļā miltos, tad olā un rīvmaizē un liek sakarsētā eļļā cepties. Apcep no visām pusēm. Uz kanapē irbulīšiem sprauž sieru ar dārzeņiem un sagatavotos iesmus kārto uz salātlapām. Un viss. Elementāri, vai ne?

P.S. Padoms nedaudz par vēlu, bet tomēr. Šī variācija noderēs pēc Jāņiem, kad Jāņu siers visiem apnicis, bet ar to vēl pilni plaukti. Nākamgad atceraties ;).

One thought on “It kā nekas īpašs, bet tomēr forša uzkoda

Leave a Reply to Nelda Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *