Tomātu un kazas siera plātsmaize

Šī tāda forša vasarīga receptīte, ko plānoju pagatavot nākamajā reizē, kad būs jānes cienasts uz darbu ik piektdienas “fikai”. Savējie sapratīs, par ko ir runa :). Mīklu pati negatavoju, joprojām nevaru saņemties kārtainās mīklas pagatavošanai, īpaši, ja veikalā ir ļoti garšīga jau gatava pagatavota mīkla, pie tam jau izrullēta :) Varbūt jūs man varat pačukstēt vienkāršu un labu kārtainās mīklas receptīti? Izejvielu daudzums 25cm x 40cm pannai. Recepte no BBC Good Food žurnāla pielikuma.

  • 700g  gatavu tomātu
  • 150g mīkstā kazas siera
  • 4 tējk. svaiga timiāna lapiņu
  • 500g kārtainās mīklas
  • 2 palielas ķiplokdaivas, sasmalcinātas
  • olīveļļa
  • sāls, pipari
  • cepampapīrs pannas izmērā, viegli ieļļots

Izklāj mīklu uz cepampapīra. Viegli ar nazīti ievelk līniju 0.5cm attālumā no plātes maliņas – tas palīdzēs ieturēt robežas, kad klāsim virsū pārējās sastāvdaļas. Bļodiņā labi samaisa kazsa sieru ar ķiplokiem, timiānu, pipariem un sāli. Šo masu izsmērē pa plātes virsmu, ieturot iezīmētās robežas. Tagad tomātu sagriež plānās šķēlēs un kārto pa virsu siera kārtai, lai maliņas nedaudz pārklājas. Vienu līniju liek vienā virzienā, nākamo otrā – tā labāk izskatīsies, kad būs gatava :), bet dizains jau jūšu pašu ziņā :). Tad pārber sālīti ar pipariem un uzliek kādus timiāna zariņus, pa virsu uzpilina olīveļļu. Krāsnī cep 190o C apmēram 50min. līdz mīkla zeltaini brūna un tomāti apcepušies. Vislabāk pasniegt siltu.

2 thoughts on “Tomātu un kazas siera plātsmaize

    1. Protams, tas cepoties izkusīs un plātsmaizei vajadzētu izdoties nevainojami.

Leave a Reply to Kareva Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *