Easy Food žurnāls stāv uz virtuves plauktiņa jau pus gadu un krāj tauku pleķus un putekļus. Tas tādēļ, ka noliku to, lai pierakstītu foršu glazūras recepti, ko no žurnāla biju pamēģinājusi. Tas mirklis ir atnācis :)
Vajadzēs
- 2 olas
- 400g pūdercukura
- 0,5 tējk. citronu sulas
- garšai žurnālā ieteikts pievienot mandeļu esenci, bet var arī droši bez šīs iztikt, jo tas nav pats veselīgākais pārtikas produkts
- ja vēlme ir iegūt krāsainu glazūru, var pievienot pārtikas krāsvielu vai kādu dabisku ogu sulu vai ko tmldz.
Olu baltumus sakuļ ar dakšiņu tā, lai tie nav kunkuļaini, bet ir tāda viendabīga masa. Pūdercukuru pievieno pamazām, izsijājot to caur sietiņu. Pievieno citronu sulu un esenci, ja ir tāda vēlme. Kad viss pūdercukurs pievienots, sakuļ ar mikseri līdz veidojas stingra putu masa. Ja vēlies iegūt dažādas krāsas, sadali pa mazākām porcijām un pievieno katrai tādu krāsu, kā vēlies.
Šī ir labākā glazūra, kura man jelkad ir sanākusi. Tagad tik jāgaida Ziemassvētki!
Ļoti ilgi meklēju šo recepti! Paldies!