Marināde gaļai

Gādīgie kolēģi uz dzimšanas dienu man uzdāvināja Ilzes Jurkānes pavārgrāmatu “Dzīves garša”. Šo to esmu iemēģinājusi un viena receptīte likās to vērta, lai piefiksētu.

Ar gaļas marinēšanu vienmēr ir tā, ka kaut ko uz dullo saleju un saberu un tad nu, kas sanāk, tas sanāk. Nav jau slikti. Bieži vien pat ļoti labi sanāk. Bet tāda viena gatava gaļas marinēšanas recepte, ar ko padalīties, man nav. Tad nu te, no Ilzes Jurkānes pierakstītajām – būs. Viņa to iesaka izmantot cūku ribiņām, bet es pamēģināju arī ar jēru un bija super. Derēs jebkurai gaļai!

  • 2kg gaļas
  • 5 daiviņas sakapātu ķiploku
  • 3ēdk. olīveļļas
  • 200ml tomātu pastas
  • 300ml ūdens
  • 1/2 tējk. seleriju sēkliņu (man bija pētersīļu)
  • 2 tējk. etiķa (es ņēmu ābolu)
  • 2 tējk. sinepju
  • 2 tējk. cukura
  • šķipsniņa kanēļa
  • timiāns (man bija kaltētais variants)
  • sāls, pipari

Interesanti, ka šī bija karstā marināde un es to tā arī gatavoju. Sakarsētā eļļā sautē ķiplokus un pirms tie brūni, pieliek pārējās sastāvdaļas un uzkarsē. Gaļu iesmērē/pārlej ar marinādi un atstāj vismaz uz 2 stundām, bet vispār jau, jo ilgāk, jo labāk. Parasti cenšos atstāt gaļu marinādē uz diennakti un arī pati Ilze tā iesaka darīt. Tā kā ziema, tad gaļu cepu cepeškrāsnī.

Gaidām pikniku sezonu!

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *