Kung Pao vista jeb beidzot uzzināju, kā ķīnieši gatavo savas mērcītes

Mani vienmēr ir interesējis, kā ķīnieši gatavo savas mērcītes un kā iegūt to interesanto konsistenci. Citos ēdienos to neesmu novērojusi, bet ar ķīniešu ēdieniem savā virtuvē esmu uz jūs. Tad nu beidzot izmēģināju un, izrādās, ir pavisam vienkārši un arīdzan ļoti gardi :).

Sastāvdaļas pamatēdienam:

  • 450g vistas filejas (Var izmantot arī garneles, bet pati gan šādu versiju mēģinājusi neesmu. Domāju, būtu ļoti garšīgi arī tā!)
  • kaltēti čilli
  • 2 sasmalcinātas ķiplokdaivas
  • 1 stādiņa sīpollociņi
  • 1 ēdk. grauzdētu zemesriekstu
  • dārzeņu eļļa

Marinādei:

  • 1/2 olas baltuma
  • 1 ēdk. kukurūzas miltu
  • 2 tējk. sausa baltvīna
  • sāls

Mērcei:

  • 1 ēdk. sojas mērces
  • 2 ēdk. sausa baltvīna
  • 1/4 glāzes cukura
  • 1 ēdk. rīsu etiķa
  • 1 ēdk. kukurūzas miltu
  • 2 tējk. sezama sēklu eļļas

Uz 5 min. ieliek vistas filejas gabaliņus marinādē. Pannā (vislabāk – vok pannā) uzkarsē eļļu un apcep tajā nosusinātus vistas gabaliņus. Vistu noņem un nosusina. Pārliecinās, ka pannā vēl ir kādas 4 ēdk. eļļas, kad tā karsta, pievieno sausos čilli un cep kādas 3-4min., līdz tie apbrūninās un sāk izdalīt kodīgu smaržu. Ar caurumotu karoti izsmeļ čilli un noliek malā. Apcep ķiploku kādu minūti un pievieno vistu, čilli un visas mērces sastāvdaļas. Gatavo, līdz mērce sāk iebiezēt un veido vēlamo konsistenci. Pagaršo, vai ir nepieciešamais asums, saldums un skābums. Pievieno salmiņos sagrieztos lociņus un grauzdētos riekstus, samaisa un pasniedz ar tvaicētiem rīsiem. Ķīnas baudījums tavā virtuvē ir gatavs!

Kung Pao vista

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *