Siera kūka

Kaut kā iegadījies, ka šo siera kūku gatavoju uz savu abu bērnu 1 gada jubilejām. Laikam šķita veselīgākā no kūkām un garšīga arī :)

  • 200g Selgas cepumu (var izmantot jebkurus pēc izvēles no viņu plašā klāsta)
  • 100g sviesta
  • 600g Filadelfijas siera (es gan ļoti bieži daļu no siera aizvietoju ar parasto biezpienu)
  • 300g jogurta bez piedevām (ir gadījies pielikt jogurtu arī ar piedevām)
  • sula no viena citrona
  • 500g persiku (domāju, ka ar zemenēm varētu arī izdoties lieliski, vēl labprāt gribētu pamēģināt ar bumbieriem)
  • 30g želatīna
  • 150g cukura (parasti pieberu vēl nedaudz vairāk, īpaši, ja izmantots bezpiedevu jogurts)
  • 180ml persiku sulas (vai arī kāda cita, ja tiek izmantoti citi augļi)

Sadrupina cepumus un samaisa ar izkausēto sviestu. Formu izklāj ar cepampapīru un vienmērīgi izspaida tajā cepumu masu. Kamēr gatavoju pārējo, lieku pamatni ledusskapī. Sieru (vai biezpienu), jogurtu un citrona sulu samaisa. Persikus vai citus izvēlētos augļus sagriež gabaliņos. Izmērcē želatīnu, kā norādīts uz iepakojuma. To samaisa ar cukuru un 150ml sulas. Uzsilda, līdz želatīns izkusis un iemaisa to jogurta masā. Iemaisa arī pusi augļu. Krēma masu lej pa virsu kūkas pamatnei un liek kūku uz vismaz 3 stundām ledusskapī. Atlikušos auglus samaļ ar atlikušo sulu veidojot mērcīti. To lej pāri kūkai, to pasniedzot. Atzīšos gan, ka mērcītei vēl pievienoju cukuru, lai saldāka. Lai labi svinās!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *