Īsteni latviski – rupjmaizes ābolu kūka

Latviski tādēļ, ka latvieši arī Īrijā bez rupjmaizes nevar. Un kur Latvijā ir redzēts dārzs bez ābeles tajā? Atkal tas ābolu laiks ir klāt un atkal laiks izmēģināt kārtējo ābolkūkas receptīti. Izlasot šo, nebiju pārliecināta, ka sanāks kaut kas ēdams. Izcepu un biju pārsteigta, cik labi garšo. Jāpačukst gan, ka bērni no kūkas ēda tikai putukrējumu. Bet pieaugušajiem gan labi garšo, tik nez, kā ar ārzemniekiem…

  • 180g sviesta vai margarīna
  • 1 un 1/3 glāzes cukura
  • 2 olas
  • 3 glāzes sarīvētas rupjmaizes (tik izkaltējiet kārtīgi pirms malšanas, būs daudz vieglāk)
  • 4 āboli
  • 250g saldais krējums + cukurs

Mīkstu sviestu saputo ar cukuru un pa vienai pievieno olas. Tad pievieno sarīvēto rupjmaizi un iepriekš iztīrītos un sarīvētos ābolus. Masa būs tādas aizdomīgas konsistences – pabieza, bet tas ok. Cepamo pannu ieziež ar sviestu un izkaisa ar miltiem un tad liek pagatavoto mīklu. Cep, kamēr virsa ir brūna (apcepusies) un sausa. Pasniedzot, noteikti pa virsu kārtojiet ar cukuru saputotu saldo krējumu. Garšos dievīgi!

2 thoughts on “Īsteni latviski – rupjmaizes ābolu kūka

    1. Jāsaka gan, ka nekad neesmu izmantojusi rupjmaizes rīvmaizi, bet pieļauju, ka tas ir tas pats. Samaļot sakaltušu rupjmaizi tas pats jau vien sanāk. Tā pat taisu arī balto rīvmaizi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *