Vista ar rudens veltēm

Te viena sezonāla receptīte, kas ir dikti garšīga un piedevām ir iespēja ieēst ļoti veselīgos ķirbjus, kas ne vienmēr cilvēkiem iet pie dūšas, patiesi garšīgā veidā. Esmu jau vairākas reizes gatavojusi un pēdējajā reizē sanāca īpaši gardi. Vismaz man tā likās :) Recepte ņemta no britu žurnāla BBC Good Food. Pietiks vismaz 4 cilvēkiem, bet domājams, ka paliks arī nakts uzkodām. Es recepti nedaudz latviskoju un piemēroju savai gaumei un iespējām.

  • 1.5kg vistas – man vislabāk patīk ņemt vistu kājiņas, bet var sadalīt arī veselu vistu gabaliņos, respektīvi – izvēlieties gabaliņus, kas jums iet tā vairāk pie sirds
  • 1 citrons
  • 2 ēdk. olīveļļas
  • 25g sviesta
  • 1 paliels sīpols, sagriezts sīkos gabaliņos
  • 300g ķirbja, sagriezts 1-2cm kubiņos
  • 200g sēņu, ņemat, kādas nu jums ir. Es sezonas sēnes nokavēju, tādēļ izlīdzējos ar šampinjoniem un bija labi. Jāpiebilst gan, ka man sēnes negaršo un es tās vispār neēdu, toties, tā kā pārējiem ģimenes locekļiem tās savukārt ļoti garšo, tad šad tad kaut ko no sēnēm uztaisu. Labums šim ēdienam – nav sarežģīti ēst tikai vistu ar mērcīti bez sēnēm. Man izdodās :).
  • 300g saldā krējuma

Maza atkāpe – šo recepti sāku rakstīt oktobrī. Tagad ir janvāris un turpinu tālāk :).

Receptē bija ieteikts noņemt vistai ādu, bet, tā kā tā man šķiet garšīgākā vistas sastāvdaļa, tad es to pilnīgi noteikti atstāju. Ierīvē vistiņu ar citronu un apcep karstā eļļā uz pannas tā, lai apbrūninās no abām pusēm. Tad pārceļ uz cepamo trauku. Sviestu izkausē pannā, pievieno sīpolu un tējkaroti sāls. Cep, līdz sāk zeltoties, tad pievieno sagrieztos ķirbja gabaliņus un gatavo vēl 5 min. un pievieno sēnes. Gatavo vēl kādas 5 min., ik pa laikam apmaisot. Pievieno saldo krējumu un, ja ir vēlme, nedaudz ūdeni. Bez vāka uz mazas uguns gatavo kādas 10-12 min., līdz sabiezē. Nu var liet pāri vistai, uzlikt cepamajam traukam vāku un likt cepties 180oC uzkarsētā krāsnī. Cep kādas 30-40 min., kādas pāris reizes apgriežot vistas gabaliņus. Ja nepieciešams, var pieliet ūdeni. Gatavs baudīšanai!

P.S. Nesen no krustmāmiņas Brigitas saņēmu komentāru, ka izejvielas ēdieniem, par kuriem šeit rakstu, nav tās vienkāršākās… Varbūt tieši šī recepte derēs vienkāršām latviešu pusdienām :) Un nebīstaties no ķirbja, tas šeit tiešām lieliski garšos!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *