As(š)ie briseles kāposti

Vēl viena rudenīga receptīte. Briseles kāpostus laikam gan savā dārzā tomēr neatradīsim, bet veikalā vai tirgū tie gan ir dabūjami. Parasti arī šis dārzenis ir viens no tiem, ko ne tikai bērni atsakās ēst, bet arī pieaugušie uzskata par gana neizteiksmīgu un apetīti nerosinošu. Biju pārsteigta, ka šādā veidā tie patiesi labi garšoja. Ja vēl klāt piešmorē kādu gaļiņu, sanāk vienkārši lieliskas pusdienas. Noteikti iesaku pamēģināt, lai dažādotu savu ēdienkarti.

Te vajadzētu pietikt 6 personām.

  • 1kg briseles kāpostu
  • gatava rīvmaize vai 4 sakaltušas baltmaizes vai čiabatas šķēles (iesaku rīvmaizi pašam gatavot)
  • 1ēdk. sviesta
  • 2ēdk. olīveļļas
  • 3 smalki sasmalcinātas ķiplokdaivas
  • 1 sarkanais čilli sasmalcināts bez sēklām
  • 1ēdk. nomazgātu un rupji sakapātu kaperu (bez šiem var iztikt, bet, tā kā man mājās bija, tad pievienoju)

Izlasīju labu padomu, ka kāpostiņi jāmazgā sālītā ūdenī – tādā veidā var atbrīvoties no kukainīšiem, kas tajos, iespējams, mājojuši. Ja neizmanto gatavu rīvmaizi, tad krāsnī sagrauzdē maizīti tā, lai būtu kraukšķīga (kādas 10-15min.) un pēc tam sasmalcina ar rokām vai kombainā, kā nu ērtāk. Katliņā uzvāra ūdeni un vārošā ūdenī liek briseles kāpostus. Receptes autors Tom Norrington-Davies iesaka kāpostus apvārīt tikai kādas 5min., bet es gan to darītu bišku ilgāk – nu, vismaz 7-8min., lai nav pārāk cieti. Kāpostus notecina. Pēc iespējas platākā pannā sakarsē sviestu ar eļļu un apcep ķiplokus, čilli un kaperus, līdz ķiplociņš sāk brūnoties. Tad pievieno briseles kāpostus. Pievieno sāli un piparus pēc garšas un pārber sagatavoto rīvmaizi. Ja vēlas, var vēl pievienot sviestiņu, lai sātīgāk. Lai labi garšo!

(Recepte no žurnāla Delicious)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *