Sezonāli – ābolkūka

Sveikiņi!

Nu nav jau nemaz tik daudz laika pagājis, kopš pēdējās reizes, kad beidzot esmu saņēmusies pievienot jaunu receptīti savam necilajam virtuālajam krājumam – pēdējasi ierakstiņš veikts tikai 7 mēnešus atpakaļ :). Šoreiz kaut kas aktuāls – ābolkūka.

Pastāv daudz un dažādas ābolkūkas. Ir jau gana pierasts pie mammas, gan krustmātes u.c. receptēm tādēļ gribējās pagatavot kaut ko jaunu unbiku pameklējos pa internetu. Atrast tur droši vien var 100-tiem ābolkūku, bet izvēlējos šo. Likās – nedaudz citāda un varētu būt laba. Pamēģināju – tiešām laba. Mammīte – saldummīlīte gan teica, ka varētu vairāk cukuriņu, bet manām garšas kārpiņām bija tieši laikā. Bišku esmu piekoriģējusi sastāvdaļu daudzumu, bet citādi oriģinālu meklējiet http://www.maminuklubs.lv/receptes/abolu-pirags-natalija/

Mana versija derēs 24cm diametra pannai.

Mīklas sastāvdaļas:

  • 130g mannā
  • 130g miltu
  • 130g cukurs
  • 130g kefīrs
  • 2 olas
  • 1/2 tējk. cepamais pulveris

Pildījuma sastāvdaļas:

  • 120g skābais krējums
  • 250g biezpiena
  • 2 olas
  • cukurs pēc garšas
  • kanēlis
  • vismaz 1kg āboli, bet noteikti var arī vairāk – būs sulīgāka kūka

Sākam gatavot ar mīklu. Mannā iemaisa kefīrā un atstāj nedaudz, lai uzbriest. Olas saputo ar cukuru un pievieno mannas masu, kā arī visas pārējās sastāvdaļas. Lej mīklu ietaukotā formā (nebrīnaties, ja mīkla sanāk pašķidra – būs ok).

Iztīra un nomizo ābolus. Parupji sarīvē un liek formā pa virsu mīklai. Gana bagātīgi āboliem pa virsu uzber kanēli. Krējumu, biezpienu, olas un cukuru sajauc un lej pa virsu āboliem (atkal nebrīnaties, ja masa veidojas pašķidra :)). Nu var likt cepties 200oC uz vismaz 40min., tad pārbaudat, vai nav jau jāņem ārā. Es cepu nedaudz ilgāk.

Bon appetit!

(P.S. Atķeksēju vēl vienu ābolkūku, ko drīzumā gribētu pamēģināt. Ja būs laba, pievienošu receptīti)

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *