Risotto ar parmezānu

Esmu mēģinājusi vairākus risotto, pagaidām šis man likās viens no labākajiem. Sergejs gan pavīpsnāja, ka risotto bez sēnēm nav risotto… Es atļaujos nepiekrist. Man sēnes negaršo, bet ne tādēļ. Tu vari taisīt risotto tieši tā kā to vēlies, izmantojot šo par pamatrecepti, pievieno sēnes, vistu, dārzeņus, jebko, ko tajā dienā vēlies vai atrodi ledusskapī. Pietiks 6 cilvēkiem.

  • 1-1.3l vistas buljona (man bija pašas gatavots, bet var jau arī no veikala, tik pieminēšu, ka ar pašas gatavoto tomēr garšīgāk :))
  • 50g sviesta
  • 2ēdk. olīveļļas
  • 1 smalki sasmalcināts sīpols
  • 400g risotto rīsu
  • 50g svaigi rīvēts parmezāns
  • sāls

Pannā izkausē sviestu, pielej eļļu un apcep sīpolus tā, lai mīksi (~4-5min.). Pievieno rīsus, samaisa. Gatavo 1min., pievieno 150ml buljona un nepārtraukti maisa. Tiklīdz šķidrums uzsūcies, pielej vēl buljonu. Un tā pamazām, kamēr rīsi gatavi. Reizēm nākas pieliet vēl klāt ūdeni, ja buljons izbeidzies – tas jāskatās pēc vajadzības. Kad gatavs, iemaisa parmezānu un pasniedz. Es jau ieteiktu klāt pagatvotu garšīgu gaļiņu, bet var gaļiņu pievienot risotto, tad pietiks vien ar salātiem kā piedevu.

3 thoughts on “Risotto ar parmezānu

  1. Blogs super, pievienoju pie rīdera. Bildes gan prasās smukākas. Ja blogs ir par garšīgām lietās, tad bildēm ir galvenā loma. Man tā šķiet ;).
    Turās!

  2. Paldies, Miķeli. Piekrītu, pie tā jāpiestrādā. Diemžēl šajā ziņā draugs ir profiņš, bet man vēl daudz jāapgūst. Centīšos :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *