Nu, tad sākam….
Kārtējais eksperiments, tomēr šoreiz pietiekoši īpašs. Esmu sākusi piefiksēt visus savus ēdiena gatavošanas eksperimentus un šai receptītei ir tas gods būt pirmajai apskatītajai, jo rezultāts bija gana labs un, domājams, tiks atkārtots :) Recepte ņemta no īru žurnāla TV Now – mantojums no pieciem pavadītajiem gadiem “uz salas”.
Tātad, par visu pēc kārtas.
Pietiks trim cilvēciņiem. Sāksim ar sastāvdaļām:
– salātiem
- pus galviņa ledussalātu
- kāda trešdaļa no garā gurķa (ar miziņu)
- pusīte zaļās paprikas
- 4 zaļie lociņi, sasmalcināti
- 2 nektarīni
- svaigs koriandrs
– gaļai
- 450g liesas liellopgaļas
- 2 tējk. paprikas pulvera
- 1 tējk. ingvera pulvera
- 1/4 tējk. kajenas piparu
- sāls, pipari
- 3 ēdk. tomātu mērces
- 150ml liellopgaļas buljona
– mērcei
- 3ēdk. olīveļļas
- 3ēdk. dārzeņu eļļas
- 3ēdk. baltvīna etiķa
- 1-2tējk. šķidra medus
- 1tējk. kaltēta koriandra
- 1tējk. kaltēta oregano
- sāls, pipari
It kā daudz sastāvdaļu, bet pagatavošana tomēr ir ļoti vienkārša. Sāku ar gaļu. Sagriezu to nelielos plānos gabaliņos, lai var ātrāk izcepties. Sajaucu visas gaļas sastāvdaļas kopā un gaļu atstāju uz kādu laiciņu ievilkties uz kādu stundiņu. Tikmēr var pagatavot mērcīti – visas sastāvdaļas sakuļ, lai labi sajaukušās. Šādu mērcīti noteikti var izmantot arī cietiem svaigajiem salātiem – ļoti garšīga un īstenībā var izmantot vienalga, kādu eļļu vēlaties. Salātus sasmalcināju, gurķi sagriež skaistos salmiņos atstājot miziņu – tā skaistāk izskatās :), tā pat papriku. Nektarīnu sagriež nelielās daiviņās un visus dārzeņus + nektarīnu un koriandru samaisa kopā ar mērcīti. Es ar koriandru pārāk neaizraujos, jo tas nav mans mīļākais garšaugs, bet, kam patīk, noteikti izmantojiet, būs vairāk vitamīnu :). Tad gaļas gabaliņus karstā eļļā apcepu nelielos daudzumos, kādas desmit minūtiņas, kamēr gatava. Pasniedzot salātus, liek karstu gaļu pāri salātiem. Mmmm, ku garšīgi. Arī manam mazajam puikam dikti garšoja un tik daudz vitamīnu!
Kaut arī šie ir salāti, mēs ēdām kopā ar vārītiem kartupeļiem (mans visu laiku mīļākais dārzenis), un sanāca ļoti labas un sātīgas pusdienas/vakariņas. Par nektarīniem – šajā laikā tie dārgi maksā un mana sākotnējā doma bija – iztikt bez. Tomēr pārdomāju, un noziedoju naudiņu. Bija labi, jo piešķir citādu svaigumu. Ja ir iespēja, iesaku pievienot, jums patiks :).
Testēja: es un mana ģimene – dēliņš Jānis Džimijs un draugs Sergejs. Visiem gāja pie sirds.
Lai labi garšo!
3 thoughts on “Siltie liellopgaļas salāti”