Pildīti pipari

Maniem bērniem ir tāds niķis veikalos un visur citur paņemt teju visas pieejamās reklāmas lapiņas un žurnālus. Tā nu mājās paslepšus parasti cenšos to visu nogādāt atkritumu grozā. Tomēr reizēm gadās arī kas noderīgs. Piemēram, Maximas piedāvājumu žurnālā bija pildītu piparu receptīte. Kaut kad sen esmu mēģinājusi tos gatavot, bet, šķiet, toreiz nekas ievērības cienīgs neizdevās. Pēc Maximas ieteiktās receptes gan sanāca garšīgi, tādēļ padalīšos.

5-6 ēdājiem un 5-6 paprikām nepieciešams:

  • 600g jaunlopa maltās gaļas (man gadījās cūkas un arī bija labi – tātad, ņemam to, kas pa rokai)
  • 100g vārītu rīsu
  • 1 tējk. sāls
  • 1/4 tējk. kajēnas piparu
  • 1-2 sasmalcinātas ķiplokdaiviņas
  • 2 tējk. kaltēta oregano
  • 1 tējk. kaltēta timiāna
  • sviests pannas ieziešanai
  • 400 ml tomātu savā sulā (vieglāk, ja gabaliņos)
  • 3 ēdk. cukura
  • 300 ml sausa sarkanvīna
  • 2 bumbiņas mocarellas siera (bet var jau arī kādu citu, kas ledusskapī)

Paprikas pākstis gareniski pārgriež uz pusēm un iztīra. Malto gaļu sajauc ar vārītajiem rīsiem, sāli, pipariem, ķiploku, oregano, timiānu un kārtīgi samaisa. Ar rokām visērtāk.
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180oC. Pannu ietauko ar sviestu, kārto tajā piparu pusītes, kas piepildītas ar gaļas maisījumu. Tomātus ar visu sulu sasmalcina, ja gadījušies veseli. Pievieno sāli, cukuru, vīnu un samaisa.
Tomātu masu pārlej pāri pildītajiem pipariem un pannu liek cepeškrāsnī uz 40 min. Tad izņem ārā un uz pipariem sakārto siera šķēlītes. Liek atpakaļ krāsnī, lai siers izkūst. Tad ceļ galdā.

2015-02-22 16.12.27

8 thoughts on “Pildīti pipari

  1. Arī es nesen taisīju pildītus piparus, bet klasisko rīsu vietā liku novārītas lēcas, mazliet sīpoliņš, ķiplociņš, nedaudz apcepti šampinjoni, garšvielas, gaļiņa, viss samaisīta ar nedaudz krēmsiera un tomātiem savā sulā! Kad no rīta Egonam pateicu savu ieceri, šķobījās, taču pēc tam ēda slavēdams!

    1. Izklausās interesanti un varētu būt patiešām labi, tikai – mīnus sēnes :)

  2. Sveiki, Lolita!

    Vai kādā veidā iespējams ar Jums sazināties par sadarbības iespējam?

    Priecāšos par atbildi,
    Līga

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *