Makaroni jūras velšu mērcē

Jāsaka gan, ka neesmu tāda īstena jūras velšu cienītāja, bet zinu, kas man garšo, un to tad arī gatavoju. Šoreiz atkal – improvizācija par tēmu.

  • 500g lobītu garneļu
  • 250g laša gaļas (Šī ir mana improvizācija, jo zinu, ka lasis man garšo. Jūs varat pievienot mīdijas, kalmārus un vēl visādus citādus brīnumus.)
  • 400g lentveida makaronu
  • 200g sausa baltvīna
  • 400g saldā krējuma
  • 2 ķiplokdaiviņas
  • 1 ēdk. sviesta
  • sāls, citronpipari, zaļumi (ņēmu dilles, jo tās ar lasīti labi iet kopā)

Makaronus vāru pēc norādēm. Laša gaļu uzlieku tvaicēties vai vāru nelielā ūdens daudzumā, kamēr gatavs (tas būs gana ātri – pārbaudu ar dakšiņu, lai viegli sāk dalīties). Pa to laiku sviestā apcepu sasmalcinātus ķiplokus, pieleju vīnu, vēl pēc kāda mirklīša arī saldo krējumu un garšvielas. Mērcei pievieno garneles, lasi un makaronus. Pasniedzot vēl pārkaisu ar dillītēm un ir gatavs baudīšanai! Ļoti ātri un garšīgi!

Gatavoju uz pusi mazāku porciju un mūsu ģimenei – 4 cilvēkiem, no kuriem 2 ir bērni, tā vien knapi pietika.

Pasta ar jūras veltēm

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *