Dārzeņu kebabs

Tāda pagarāka pauzīte bija, ne ko?

Bet saņēmos, pateicoties savam darba kolēģim, kurš arī aizrāvies ar gatavošanu un aizrādīja man, ka esmu palaidusies slinkumā. Nu, tā jau arī ir, nav, ko tur liegties. Tagad pauzīte starp mājasdarbiem skolā un vakars, kad neesmu aizmigusi kopā ar bērniem, tādēļ ķeros pie milzīgās recepšu kaudzes, ar kurām vēlos padalīties, un dalos :). Paldies tev, Aleksandr, par dunku!

Man tagad aktuāla tēma – veģetārie ēdieni, tādēļ arī šis, kā jau nosaukums liecina, no tās šnites. Domāju, te sanāks vismaz 4 cilvēkiem.

  • 12 ķiršu tomāti
  • 1 sarkanā paprika, sagriezta kumosa lieluma gabalos
  • 1 zaļā paprika, sagriezta kumosa lieluma gabalos
  • 2 cukini, sagriezti kumosa lieluma gabalos
  • 1 saldais kartupelis, sagriezts kumosa lieluma gabalos
  • 1 baklažāns, sagriezts kumosa lieluma gabalos
  • 4 šalotes sīpoli, sadalīti ceturtdaļās
  • 16 šampinjoni

Marinādei:

  • 300g tomātu mērces
  • sula no 1 citrona
  • 50ml sarkanvīna etiķa
  • 6 saspiestas ķiplokdaivas
  • 2 ēdk. niedru cukura (tādu arī Latvijā tagad var dabūt un pērciet droši, jo varēs izmantot arī citās receptītēs – ir labs)
  • 2 ēdk. olīveļļas
  • 2 ēdk. sinepes
  • 2 lauru lapas

Marinādes sastāvdaļas samaisa bļodā, pievieno dārzeņus, uzliek vāku un atstāj marinēties uz 2 stundām. Pēc tam dārzeņus kārto uz iesmiņiem, apziež ar marinādi un cep uz grilla apmēram 10 min., ik pa laikam grozot. Varbūt liekas dīvaini, kādēļ ar šādu recepti dalos ziemā? Tādēļ, ka esmu gatavojusi arī istabas krāsnī zem grilla un sanāk garšīgi :). Kā saprotat, sēnes neesmu mēģinājusi, jo tās nav mani draugi, bet pārējie dārzenīši ir prīmā! Gaļēdāji piecepj klāt gaļiņu un – labu apetīti! Ā, un starp citu, saldā kartupeļa vietā var ņemt parasto. Arī tā esmu darījusi.

 

One thought on “Dārzeņu kebabs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *