Dzīve turpinās uz saldās nots! Bet man ir attaisnojums. Ābolu sezona turpinās un ir taču tik daudz dažādu ābolkūku recepšu, piemēram, arī šī. Garda! Un recepte nāk no vecmāmiņas iekrātajām receptītēm, reiz publicēta kādā no vietējām avīzēm.
- 1 glāze sviesta
- 3/4 glāzes cukura + 1/3 glāzes ābolu iecukurošanai
- 3 olas
- 4 ēdk. skāba krējuma
- 1 tējk. vaniļas cukura
- 1 un 1/4 glāze miltu
- naža gals sodas
- 4 vidēji āboli
Ābolus iztīra, nomizo un sagriež šķēlēs. Liek traukā un pārber ar iecukurošanai paredzēto cukuru. Atstāj, kamēr mīkla gatavojas. Sviestu un cukuru saputo, pakāpeniski pievienojot pa vienam olas dzeltenumam. Pievieno vaniļas cukuru un krējumu. Iesijā ar sodu sajauktus miltus. Iecilā saputotus olu baltumus. Cepamo veidni izklāju ar ietaukotu cepamo papīru un liek pannā mīklu. Mīklai pa virsu kārto iecukurotās ābolu šķēles, iespiežot tās mīklā. Iztecējošo ābolu sulu pārleju pāri kūkai. Cep 180oC 30-40min.
Un šī nav pēdējā ābolkūka, par kuru varēs izlasīt lolitasvirtuve.lv . Man ir padomā tuvākajā laikā iemēģināt vēl vienu receptīti, ko pastāstīja draudzene Ilze. Varbūt jau pirmdien izmēģināšu. Lai pacienātu bērnu omīti un vecotēvu :).
Kāds režīms ir jāslēdz cepeškrāsnij? Man vienmēr sanāk pārāk sausa…
Es parasti slēdzu ar ventilāciju, bet pie katras krāsns jau “jāpiešaujas” individuāli. Ja vienmēr sanāk sausa, tad vajag samazināt cepšanas laiku.