Dažādi viedokļi par šiem ir dzirdēti, bet man garšo, tādēļ padalīšos receptē.
Sastāvdaļas 12 keksiņiem:
- 200g miltu
- 80g cukura
- 1ēdk. cepamā pulvera
- 2tējk. kanēļa
- 1tējk. malta muskatrieksta
- 2 olas
- 100ml piena
- 1 vāciņš ar vaniļas esenci
- 160g rīvētu burkānu vai 200g rīvēta ābola
- 90g kausēta sviesta vai margarīna
- 70g salauzītu valriekstu
- 90g rozīņu
Samaisa kopā miltus, cukuru un garšvielas. Pievieno riekstus un rozīnes. Citā bļodā samaisa mitrās sastāvdaļas – olas, pienu un vaniļas esenci. Pievieno rivēto burkānu vai ābolu un tad iemaisa sviestu. Mitro masu iemaisa sausajā masā, labi samaisa un pilda groziņos. Es izmantoju 12 keksiņu pannu un katrā keksiņā ielieku papīra formīti. Tā keksiņš viegli nāks ārā un katrs ēdājs pats varēs atdalīt papīrīti no sava garduma. Parasti cepu abu veidu keksiņus – gan ar āboliem, gan burkāniem, tā interesantāk. Bet garšo man abivienlīdz labi. Par pamatu receptei ņēmu īru žurnālā TV Now atrasto recepti, bet sastāvdaļu daudzumus gan esmu diez gan pamainījusi savai patikšanai. Kurā frontē jūs esat – kam garšo, vai kam nešķiet nekas īpašs?