Toast Skagen

Reiz es mācījos zviedru valodu… Nu, nebija jau tas nemaz tik sen – līdz vasarai vēl mācījos, tad viss aprāvās, jo pasniedzēja pati aizbrauca mācīties uz Zviedriju. Šo to iemācījos, bet neprasiet man neko vairāk, kā pateikt, kā sauc mani un manu ģimeni. Toties kursu laikā tiku pie zviedru tradicionālo recepšu grāmatiņas – Swedish Culinary Classics, Swedish Institute izdota. Lienei paldies par grāmatiņu un, protams, arī – zināšanām! Tad nu vienu elementāru izmēģināju un man garšoja – tas varētu būt lielisks apetaizers vai vienkārši neliela uzkoda. Saucas – Toast Skagen. Prasīju pasniedzējai, kā pārtulkot, bet – izrādās, ka nevar. Re ku, pierakstam receptīti…

  • 8 baltmaizes šķēles vai 1 garā bagete
  • 320g notīrītu garneļu (tikai neņemat saldētas – tās būs sausas un bezgaršīgas)
  • 4 ēdk. majonēzes
  • 1 ēdk. Dižonas sinepju (pieļauju, ka var droši ņemt arī citas, tik tad būs asāks, kas arī nav nemaz tik slikti)
  • 20g diļļu
  • sviests
  • citrons servēšanai
  • pēc receptes vēl vajadzētu 150g ikru, bet, tā kā man pašai ikri neiet pie sirds, tad šo es izlaidīšu, bet citi droši var mēģināt, jo izskats ēdienam būs daudz cēlāks :)

Maizei nogriež garoziņu un apcep sviestiņā no abām pusēm skaisti brūnas. Var nosusināt papīra dvielī. Ja jums gadījušās lielas garneles, varat sagriezt uz pusēm, bet mazās, droši ņemat veselas. Dilles sasmalcina (var kādus zariņus atstāt rotāšanai) un sajauc ar garnelēm, majonēzi un sinepēm. Masu liek uz apceptajām maizītēm un pa virsu, ja ir vēlme, var uzlikt tējkaroti ikru. Vollā – tik vienkārši tas ir! Izrotā un pasniedz.

Nākamajās viesībās, ko taisīšu vai kur piedalīšos ir doma šīs pagatavot :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *