Daudz un dažāda gaļiņa ir tikusi marinēta, bet šo receptīti nolēmu piefiksēt, lai neaizmirstos vasaras bārbekjū laikā. Likās dikti laba :). Avots nāk no Privātās Dzīves (lai cik dīvaini neliktos), pavāra Laura Aleksejeva receptīte 2kg gaļas.
Marinādei nepieciešamais:
- 1 sīpolu ripiņās
- 4 saspaidītas ķiplokdaiviņas
- glāzi kefīra
- sāli, cukuru (pa bišķiņam)
- nedaudz eļļas
- ķimeņu pulveris
- dilles
- melnos piparus
- alus vai kvass (es taisīju ar kvasu)
- citrona sula tad, ja gatavo šašliku
Tā kā es gatavoju vienkārši gaļiņu dzīvokļa apstākļos, tad citronu nepievienoju un bija ļoti labi. Gaļu sagriež 2-3cm kubiņos un liek marinādē uz 2-3 stundām. Es turēju 3 stundas un droši varu teikt, ka ar to pietika – gaļiņa bija mīksta un labi ievilkusies.
Cepu nedaudz dīvaini – krāsnī zem grilla no abām pusēm. Sanāca labi, bet nākamreiz laikam toreiz ceptu vienkārši pannā vai attiecīgi uz grilla, ja vasaras laiciņš. Šoreiz ēdām kopā ar kartupeļu biezeni un vienkāršu piena mērcīti. Parasti manam dēlēnam ir zināmas grūtības sakošļāt gaļu, bet ne šoreiz – pazuda nemanot. Arī Sergejs gāja pēc papildporcijas :).
Pārpalikumu rītdien ņemšu līdzi uz darbiņu – pusdienām. Tā lūk tas tagad izskatās (garšo noteikti labāk kā rādās).
2 thoughts on “Ļoti garšīga marinēta cūkgaļa/šašliks”