Zivis man garšo, bet visādas citādas ūdens radības labāk izvēlos apskatīt no malas, nevis izmēģināt uz savas mēles. Šo zupu gatavoju bez pārliecības, ka pašai patiks. To, ka Sergejam patiks, biju pārliecināta. Viņam jau visādu “zivtiņu” zupiņas patīk. Bet garšoja arī man! Tādēļ domāju, jāpadalās receptītē arī ar jums. Zivis un jūras veltes iesaku izvēlēties pēc paša patikšanas. Buljonu arī iesaku gatavot pašiem, piedevām, pie mums Latvijas veikalos man nav vēl izdevies atrast gatavu zivju buljonu. Varbūt zināt, kur meklēt? Daudzums pietiks vismaz 4 cilvēkiem. Recepte ņemta no Hello! žurnāla pielikuma Easy Entertaining.
- 1-1.5l zivju buljona (es gatavoju no saidas, zivs gabaliņus pieliekot arī zupā)
- 200g jūras veltes (noteikti var likt vairāk, bet es baidījos pāršaut pār strīpu, es izmantoju mīdijas)
- 110g bekona
- 1 liels sasmalcināts sīpols
- 2 selerijas kāti, sasmalcināti
- saulesspuķu eļļa
- 1 liels kartupelis, gabaliņos
- 1 puravs, sasmalcināts
- 4 timiāna zariņi, tikai lapiņas, lai nav jāgrauž zari :)
- 1 lauru lapa
- 400g bundža ar sasmalcinātiem tomātiem
- 3ēdk. sasmalcināta svaiga pētersīļa
- sāls, pipariņi
Pirmkārt sāku ar buljona pagatavošanu. Tā kā zupai likšu klāt garšvielas, tad buljonam pieliku vien jau minēto saidu, sāli un piparus. Sānāca tāds pavisam viegls buljoniņš. Pannā apcepu bekonu, noliku malā lai atdziest. Tas domāts, ko pārbērt zupiņai pasniedzot. Likās dīvaini pirms pamēģināju, bet vispār doma laba. No bekona pārpalikušajos tauciņos + eļļā apcepu sīpoliņus un seleriju, līdz mīksti. Tad pievienoju kartupeļus, puravu, timiānu un lauru lapu. Kādu minūti maisot gatavo, tad pievienoju nedaudz buljona (šķidrumam), tomātus, pētersīli un piebēru sāli ar pipariem. Kad uzmet burbuli, liku visu kopā ar buljonu un vārīju, līdz dārzeņi gatavi. Pirms pasniegšanas zupai pievienoju mīdijas un saidas gabaliņus. Pasniegšanai bekonu sagriež mazos gabaliņos un pārber zupas šķīvim. Labu apetīti!
Am aflat aceasta pagina, dupa ce am cautat despre Jūras velšu zupa | Lolitas virtuve pe Google.
Se pare ca informatia dvs e foarte valoroasa, mai ales ca am mai gasit
aici si despre ora, ora exacta, lucruri interesante si
folositoare. Mult succes in continuare!