Kazas siera un vīnogu salāti – jauna variācija uz māmiņas jubilejas galda

Manas māmiņas jubilejas galds parasti ir gana tradicionāls – rosols, karbonāde, falšais zaķis, biešu salāti, pupiņu salāti, pildītas olas, krabju salāti – nu kaut kā tā. Arī šoreiz daudz neatpalika no tradīcijām. Un tieši tāpēc katru gadu cenšos pagatavot vismaz vienu jaunu ēdienu, lai radiniekiem un pašai būtu atkāpe un variācija par tēmu. Šogad izvēlējos kazas siera un vīnogu salātus. Pati neesmu rukolas draugs, bet šajos salātos kā par brīnumu man visa kombinācija varen iet pie sirds, lai jums līdzīgi.

  • 200g cietā kazas siera, saplucināts gabalos
  • liiieeela sauja mazās rukolas
  • 1 neliels sīpols sagriezts ļoti plānos riņķīšos vai pusaplīšos
  • 175g zaļo vīnogu bez sēklām (es griežu uz pusītēm)
  • 25g grauzdētas mandeļu šķēlītes

Mērcei:

  • 1 citrona sula
  • sula un rīvēta miziņa no pus apelsīna
  • 1 tējk. sinepes (es izmantoju Dijon)
  • 4ēdk. olīveļļas
  • sāls, pipari

Sieram pievieno rukolu, sīpolu, vīnogas un mandeļu šķēlītes. Mērcei visas sastāvdaļas sajauc un pārlej salātiem pirms pasniegšanas. Ātri? Nu, jā! Svaigi? Aha! Garšīgi? Protams!

Daudz laimītes, tev, mammīt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *